Bonen Erbij? bij Las Palmas Rotterdam

Bonen Erbij? bij Las Palmas Rotterdam

doperwtensoep met mirepoix en crème fraîche
Dit event kon ik niet aan mij voorbij laten gaan, het “Bonen erbij” event van HAK, waarbij ik een heus bonenveldje heb geclaimd. Over dat veldje lees je meer in een ‘plog’ op LilleDame. Het event startte en eindigde bij Las Palmas. Je kent het vast van tv, het restaurant van Herman den Blijker. Uiteraard heb ik daar veel geproefd. Kijk mee wat ik at.

Voordat we richting de bruine bonen teler gingen kregen we eerst allerlei hapjes. Uiteraard met bonen. Allereerst een soepje van doperwten met crème fraîche en een mirepoix van groenten.

toast piccalilly bruine bonen buikspek
Vervolgens kreeg ik ook nog een toastje met piccalilly, bruine bonen en buikspek.

toast avocado, zwarte bonen, mayonaise-crème fraîche, chorizo
Na het bezoekje aan de teler waar we ook nog allerlei hapjes kregen, kregen we tijdens de workshop wecken een toast met avocado, mayonaise met crème fraîche, zwarte bonen en chorizo.

zwaardvis mango, bruine bonen in sojasaus, citrus
Na de workshop konden we aan tafel voor het Captain’s Dinner uiteraard met overal “bonen erbij”. Het voorafje was chevice van zwaardvis (chevice is een soort van marinade op basis van citrus) met bruine bonen gemarineerd in sojasaus en stukjes mango.

black angus, pastinaak, witte bonen, aardappel, spekblokjes
Het hoofdgerecht bestond uit black angus biefstuk met een crème van pastinaak, witte bonen, aardappelblokjes met spek en een rode wijn jus. Het nagerecht staat niet op de foto omdat ik samen met nog iemand de trein wilde halen (uitval van treinen enzo…). We kregen ons dessert mee naar huis en ook dat was met “bonen erbij”, namelijk een brownie met bruinen bonen en een crème van citrus vruchten. Het dessert heb ik thuis eerlijk gedeeld met Britt zodat we allebei nog wat van Herman konden proeven.

Jammer genoeg was Herman den Blijker er zelf niet, druk… Wel meneer Reijmers gezien, maar ook hij was druk in de weer met de andere gasten in het restaurant. Leuk om op deze manier Las Palmas te mogen ervaren!

Las Palmas
Wilhelminakade 330
3072 AR Rotterdam
Tel: 010-2345122

(43 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top