Surinaamse Nasi

Surinaamse Nasi


Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 2 Maggiblokjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, stukje gember, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, doperwten, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel tomatenketchup,

Aantal personen: 3

Kook de rijst van te voren en laat het goed afkoelen. Kook 1 kipfilet in water met 1 Maggiblokje. Laat het kort koken, zet het vuur uit en laat het nog een minuut of 5 in het warme water liggen. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, een klein stukje fijngehakte gember (of wat gemberpoeder), 1 verkruimeld Maggiblokje, 1/2 theelepel trassi en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg doperwten toe (hoeveelheid ligt aan de hoeveelheid rijst die je hebt gekookt). Bak even mee. Roer vervolgens de rijst door het geheel samen met 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel tomatenketchup. Bak tot het goed warm is. Eet smakelijk.

0
(266 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top