Royal Chocolate Taart van Oetker

Royal Chocolate Taart van Oetker

Royal Chocolate Taart van Oetker
Naast de appeltaart moest er nog een ander taartje gebakken worden. Deze mix voor een royal chocolate taart had ik ooit meegenomen uit Duitsland en dat was wel wat volgens Britt. Het leek in eerst instantie helemaal te mislukken de slagroom bleef maar dun. Toch maar in de koelkast gezet en gelukkig het kwam er goed uit en smaakte ook erg lekker. Het gekke alleen was dat de bodem opeens boven zat en de crème onder (en nee we hebben het niet omgedraaid). Dit hoort dus normaal niet zo, dus wat we niet hebben begrepen van de Duitse aanwijzing op de verpakking, ik weet het niet.

Ingrediënten: 1 pak royal chocolate van Oetker, 2 eetlepels olie, 1 ei, 300 ml slagroom, caramel stukjes,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zet de bakvorm uit het pak royal chocolate in elkaar. Meng de bakmix met 2 eetlepels olie en 1 ei. Mix eerst kort op de laagste stand en vervolgens nog 3 minuten op de hoogste stand tot je een glad deeg hebt. Doe het deeg in de bakvorm en verdeel het over de bodem van de bakvorm. Bak het deeg ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem goed afkoelen. Breng ondertussen 100 ml slagroom in een steelpan kort aan de kook. Haal het van het vuur. Voeg het zakje van de topping toe en roer nog 1 minuut. Laat dit mengsel 10 minuten afkoelen. Klop 200 ml slagroom stijf. Roer de chocolademassa toe. Meng voorzichtig door. Verdeel de crème over de taartbodem. Zet de taartvorm minstens 2 uur in de koelkast. Haal voorzichtig de bakvorm van de taart. Verdeel er de inhoud van het zakje drankpoeder over. Zelf had ik er nog stukjes caramel over verdeeld. Smul ze.

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top