Havermout Appeltaart van Koopmans

Havermout Appeltaart van Koopmans

Havermout Appeltaart van Koopmans
Precies op het goede moment kreeg ik van Koopmans een pakketje met hun nieuwste havermout appeltaart mix. Britt vierde namelijk haar verjaardag en nu konden we deze taart gelijk uitproberen en kon iedereen er van proeven. Het viel zeker in de smaak, de havermout in de appeltaart was een succes. Enige minpuntje, ik durfde de bodem en zijkant niet zo dun te maken, dus ik had niet genoeg kruimeldeeg voor de kruimellaag aan de bovenkant. Met wat boter, bloem en suiker maakte ik een kruimeldeegje. Vandaar dat dit wat lichter is dan de rest. Het maakte het overigens wel opvallend zo.

Ingrediënten: 1 pak havermout appeltaart van Koopmans,75 gram rozijnen cranberry’s en gedroogde kersen, 1 kilo appels, 1 ei, 150 gram roomboter, 1 eetlepel suiker, kaneel

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wel 75 gram rozijnen, cranberry’s en gedroogde kersen (totaal dus 75 gram) 15 minuten in warm water. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Vet de springvorm in met wat boter. Roer 1 ei met een vork los. Doe 1/3e deel van het ei in een beslagkom. Mix dit samen met 150 gram roomboter. Voeg de havermout appeltaart mix (houdt 1 eetlepel van de mix apart) bij het boter en eimengsel. Voeg 1 eetlepel van de havermout appeltaart mix samen met de rest van het geklutste ei, 1 eetlepel suiker, kaneel en de rozijnen, cranberry’s en gedroogde kersen bij de appels. Bedek met 1/3e van het kruimeldeeg de bodem van de vorm en met 1/3e deel de zijkant van de vorm (Dit lukte mij niet omdat ik het dan te dun vond worden) Doe de appels in de vorm. Verdeel de rest van het kruimeldeeg (of maak zelf een kruimeldeeg) over de taart. Bak de taart in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart zeker een uur afkoelen in de vorm voordat je de springvorm verwijderd. Eet smakelijk!

0
(93 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top