Spaghetti met Gehaktballetjes in Wortel-Tomatensaus

Spaghetti met Gehaktballetjes in Wortel-Tomatensaus

Spaghetti met Gehaktballetjes in Wortel-Tomatensaus
Gehakt goed kruiden, ik vind het maar wat moeilijk. Al kijkend bij het kruidenrek in de supermarkt kwam ik op het idee dat ik thuis nog een pakje Meatballs & Co Italiaans had staan. Dat kwam wel van pas want ik had pasta met gehaktballetjes in gedachten.

Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 1 pak Meatballs & Co Italiaans, 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, spaghetti, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel tikka masala kruidenpasta, 1 potje wortels, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, zout, peper,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met de kruiden uit het pak Meatballs & Co Italiaans (ik gebruikte de zout niet uit het pak), 2 eetlepels paneermeel en 1 ei. Maak er ongeveer 16 gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1/2 eetlepel tikka masala kruidenpasta tot de ui zacht is. Voeg 1 potje wortels (uitgelekt) en 1 blik tomaatblokjes toe. Warm even door. Pureer met een staafmixer. Breng de saus op smaak met 1 eetlepel suiker, zout en peper. Laat de saus nog 5 minuten pruttelen.

Serveer de Italiaanse gehaktballetjes met de spaghetti en wortel-tomatensaus. Eet smakelijk!

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top