Japanse Macaroni

Japanse Macaroni

Japanse Macaroni
Dit recept zag ik op Facebook bij Maarten. Sowieso Japanse macaroni klonk me wel lekker in de oren en er werd lemon sauce gebruikt en heel toevallig had ik een zakje Lum Kum Kee lemon sauce in de kast liggen waarmee ik eigenlijk niets kon bedenken. Kortom 1+1= Japanse macaroni a la Maarten.

Ingrediënten: 1 flinke kipfilet, teriyaki-marinade, macaroni, 1 ui, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 courgette, 1/2 rode paprika, Chinese vijfkruidenpoeder, 1 eetlepel Lum Kum Kee lemon sauce,

Aantal personen: 4

Snijd 1 kipfilet in blokjes. Marineer de kipfilet in teriyaki-marinade, het liefst al een avond van te voren. Kook de macaroni gaar in kokend water met wat zout. Bak de teriyaki kipfilet gaar en houdt het apart. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden courgette, 1/2 in blokjes gesneden rode paprika en wat Chinese vijfkruidenpoeder toe. Bak een minuut of vijf. Doe vervolgens de gekookte macaroni en de gebakken teriyaki kip erbij samen met 1 eetlepel lemon sauce. Warm goed door. Op het bord kan je er nog gefruite uitjes, ketjap manis en gembersiroop naar eigen smaak erbij doen. Eet smakelijk!

0
(136 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top