Nasi Keboeli met Kipsaté in Balinese Saus

Nasi Keboeli met Kipsaté in Balinese Saus

Nasi Keboeli met Kipsaté in Balinese Saus
Terwijl ik druk bezig was om Brutsellog zo na de vakantie weer te updaten en ondertussen ook de was aan het doen was, ging Britt alvast aan de slag in de keuken. Ze maakte nasi keboeli met kipsaté in Balinese saus. De kip was overigens gemarineerd door Michel.

Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 ei, 1 eetlepel ketjap manis,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Roer 1 geklutst ei door de afgekoelde rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en zet het even apart. Bak 2 gesnipperde uien met 1 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de de uien zacht zijn. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en bak tot de kruiden goed ruiken. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg de afgekoelde rijst en de gebakken dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Roerbak op hoog vuur tot de nasi goed warm is. Voeg eventueel naar smaak nog 1 eetlepel ketjap manis toe.

Kipsaté
Ingrediënten: ketjap, tomatenketchup, chilisaus, 1 teentje knoflook, 2 kipfilets,

Meng ketjap, tomatenketchup, chilisaus en 1 fijngehakt teentje knoflook met elkaar. Snijd 2 kipfilets in blokjes. Doe de blokjes kipfilet in de marinade. Zet het voor ongeveer 2 uurtjes in de koelkast. Bak daarna de kipsaté op hoog vuur gaar.

Balinese saus
Ingrediënten: 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 50 ml azijn, 100 ml tomatenketchup, 50 gram donkere basterdsuiker, 50 ml chilisaus, 1 eetlepel sojasaus,

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 50 ml azijn, 100 ml tomatenketchup, 50 gram donkere basterdsuiker, 50 ml chilisaus en 1 eetlepel sojasaus toe. Breng al roerende aan de kook. Laat op middelhoog vuur de saus iets indikken. Eet smakelijk!

(139 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top