Pindasoep

Pindasoep
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 1 1/2 liter water, 2 kippenbouillonblokjes, 6 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels sojasaus, 50 gram taugé, beetje pinda’s

Aantal personen: 6

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui glazig is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en bak kort mee. Voeg 1 in blokjes gesneden paprika toe. Bak kort mee. Voeg 1 1/2 liter water toe met 2 kippenbouillonblokjes en 2 eetlepels sojasaus. Breng aan de kook. Voeg 6 eetlepels pindakaas en 50 gram taugé toe. Warm het geheel al roerende goed door zodat de pindakaas smelt. Doe er op je bord een beetje pinda’s bij. Lekker met stokbrood. Eet smakelijk!

(105 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Ook lekker :

One Reply to “Pindasoep”

  1. Geweldig recept om als basis te gebruiken. Al een paar keer gemaakt en iedere keer een succes. Wel gebruik ik verse pinda’s ipv pindakaas en rooster deze voor. Ook gebruik ik bij de uitjes een wortel voor iets meer smaak en vervang de sambal voor een echte peper.

    Verder voeg ik tijdens het koken een gekneusde stengel citroengras toe.

    Dank voor het delen

Reacties zijn gesloten.