Vega: Bloemkoolrijst met Pindasaus

Vega: Bloemkoolrijst met Pindasaus

Bloemkoolrijst met Pindasaus
De bloemkool had ik eigenlijk bedoeld voor een ander gerecht, maar niet gemaakt want veel te warm en geen zin in bloemkool. Maar de bloemkool moest toch eens gegeten worden, zonde om weg te gooien toch? Dan maar bloemkoolrijst er van maken en eigenlijk was het best wel lekker (zeker met de pindasaus erbij).

Bloemkoolrijst
Ingrediƫnten: 1 bloemkool, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kurkuma, ketoembar, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, serehpoeder, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 3

Snijd 1 bloemkool heel fijn, het moet ongeveer de grote van rijst hebben. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden, kurkuma, ketoembar, gemberpoeder, kruidnagelpoeder en serehpoeder, naar eigen smaak toe. Bak het kort mee. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg daarna 1 eetlepel ketjap manis toe en de fijngesneden bloemkool toe. Roerbak 10 minuten op middelhoog vuur.

Pindasaus
Ingrediƫnten: 1 flinke theelepel sambal, 1 teentje knoflook, 1/3 pot pindakaas (van 400 gram), 1 1/2 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel ketjap manis, melk,

Bak kort 1 theelepel sambal met 1 uitgeperst teentje knoflook. Voeg ongeveer 1/3 pot pindakaas toe samen met 1 1/2 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis. Roer goed door. Roer er geleidelijk wat melk toe tot je de juiste consistentie hebt van de pindasaus.

Serveer de bloemkoolrijst met de pindasaus. Eet smakelijk!

0
(255 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top