Risotto met Doperwten, Sperziebonen en Ham

Risotto met Doperwten, Sperziebonen en Ham

Risotto met Doperwten, Sperziebonen en Ham
Even wat restjes uit de vriezer leegmaken. Zo had ik nog een open pak diepvriesdoperwten en een open zak diepvriessperziebonen. Nou met zijn twee precies weer genoeg voor in de risotto.

Ingrediënten: 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, tijm, 200 gram hamblokjes, risottorijst, 1 liter kippenbouillon, doperwten, sperziebonen, geraspte kaas, basilicum,

Aantal personen: 3

Bak 2 gesnipperde sjalotjes met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de sjalotjes zacht zijn. Voeg 200 gram hamblokjes toe en bak even mee. Voeg de risottorijst toe, hoeveelheid naar eigen inzicht. Bak kort mee. Voeg dan steeds een beetje bouillon toe. Ik doe steeds ongeveer een kwart van de bouillon, laat het even staan en als de kippenbouillon bijna is opgenomen doe ik er weer een kwart bij enzovoorts.

Kook ondertussen de sperziebonen en doperwten gaar in water met wat zout. Giet af. Wanneer de risotto bijna gaar is voeg je de sperziebonen en doperwten samen met de geraspte kaas toe aan de risotto. Roer goed zodat de kaas kan smelten. Serveer met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

0
(264 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top