Chokotoff Cake

Chokotoff Cake

Chokotoff Cake
In Delhaize magazine, dat ik vorige week meenam toen ik in België was, stond een advertentie met een recept van Chokotoff. Chokotoff’s zijn al gewoon lekker en zelfgebakken cake ook. Ik moest dit gewoon maken en yummie wat lekker!

Ingrediënten: 16 Cote d’Or Chokotoff’s, 150 gram boter, 150 gram poedersuiker, 3 eieren, 150 gram bloem, snufje zout, 1/2 zakje bakpoeder,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of doe in een cakeblik wat bakpapier. Smelt op laag vuur 16 Chokotoff’s met 150 gram boter (laat het niet koken!). Mix 150 gram poedersuiker met 3 eieren tot een lichtgeel, luchtig geheel. Voeg 150 gram bloem, de gesmolten Chokotoff’s, een snuf zout en 1/2 zakje bakpoeder toe. Mix tot egaal beslag. Doe het beslag in het cakeblik. Zet het cakeblik ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig, wanneer de bovenkant te donker wordt doe je er wat aluminiumfolie over. Prik met een breinaald of satéprikker in de cake of de cake echt gaar is. Laat de cake eerst goed afkoelen (als dat lukt!). Smul ze!

1
(2.110 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Chokotoff Cake

  1. Beste Anja,
    In het recept staat een half zakje bakpoeder, kan u mij echter het aantal gram mededelen. Tevens wou ik u vragen of het bakpoeder en de bloem niet kunnen vervangen worden door zelfrijzende bloem.
    Alvast bedankt
    Rita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top