Nasi Keboeli met Indische Karbonades

Nasi Keboeli met Indische Karbonades

Nasi Keboeli met Indische Karbonades
Vandaag maakte ik nasi keboeli, gewoon omdat nasi keboeli erg lekker is. Erbij maakte ik Indische karbonades, ook erg lekker, een beetje pittig maar ook weer niet te pittig (gelukkig). Michel maakte er weer zijn pindasaus bij.

Nasi Keboeli
Ingrediƫnten: 1/2 pak rijst, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat(hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Bak kort mee. Voeg de rijst toe. Warm het geheel al roerend goed door. Breng eventueel op smaak met een beetje ketjap manis.

Indische Karbonades
Ingrediƫnten: 3 karbonades, 3 theelepels sambal, 5 eetlepels ketjap manis, citroensap,

Wrijf elke karbonade elk in met 1 theelepel sambal. Bak de karbonades bruin in hete boter. Voeg, wanneer de karbonades bruin zijn, 5 eetlepels ketjap manis en een scheutje citroensap toe. Leg een deksel op de pan en laat de karbonades ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Draai de karbonades wel een keertje om. Eet smakelijk!

0
(477 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top