Tjap Tjoy met Rijst

Tjap Tjoy met Rijst

Tjap Tjoy met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 300 ml kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels bloem, taugé,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak vervolgens 1 in ringen gesneden ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden kipfilet toe en bak het bruin. Voeg 1 paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen de saus van 300 ml kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop. Voeg 2 eetlepel bloem toe aan de kipfilet groenten. Bak kort mee. Voeg vervolgens de saus toe (je hoeft misschien niet alles te gebruiken). Doe de kipfilet terug in de pan samen met taugé (hoeveelheid taugé naar eigen inzicht). Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(237 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top