Gerookte Zalmsteaks met Waterkerspesto

Gerookte Zalmsteaks met Waterkerspesto

Gerookte Zalmsteaks met Waterkerspesto
Dit is echt een gerechtje voor zo’n warme zomerse dag als vandaag. Samen met Britt heb ik dit gegeten, Michel nam een kipfilet. De ingrediënten had ik gekregen van Albert Heijn omdat zij deze maand is overgestapt op verantwoorde zalm. De zalm van Albert Heijn eigen merk is ASC gecertificeerd en een samenwerking met het Wereld Natuurfonds. Overigens de rest van de ingrediënten was ook biologisch, altijd fijn! Britt en ik hebben in ieder geval heerlijk gegeten van deze zalm.

Ingrediënten: 150 gram waterkers, 50 gram walnoten, 1/2 citroen, 2 eetlepels geraspte mierikswortel, 100 ml walnootolie, zout, peper, 2 warmgerookte zalmsteaks,

Aantal personen: 2

Doe in een keukenmachine of blender 75 gram waterkers samen met 50 gram walnoten, het sap van 1/2 citroen en 2 eetlepels geraspte mierikswortel. Mix tot het bijna glad is. Voeg geleidelijk 100 ml walnootolie toe. Breng als laatste de waterkerspesto op smaak met zout en peper.

Verdeel over twee borden de rest van de waterkers en de waterkerspesto. Haal het vel van 2 warmgerookte zalmsteaks. Leg dit op de waterkers. Eet smakelijk!

0
(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top