Appelkruimelcake

Appelkruimelcake

Appelkruimelcake
Het was weer lang geleden dat ik een cake had gebakken. Vanmiddag had ik weinig te doen dus even naar de Jumbo gelopen om een pak cakemix te kopen. Lekker makkelijk dat wel, uiteraard moest ik het weer net even wat anders doen dan de verpakking. Ik deed er namelijk als extra wat karamelblokjes door.

Ingrediƫnten: 195 gram boter (175 gram en 20 gram), 4 eieren, 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Appelkruimelcake, 1 appel, karamelblokjes, 1 eetlepel water,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Mix 175 gram boter tot het zacht is. Voeg 4 eieren en de cakemeel uit het pak Oud-Hollandse appelkruimelcake toe. Mix tot een glad beslag. Schil 1 appel, haal het klokhuis er uit en snijd de appel in kleine blokjes. Spatel de appel door het beslag samen met wat karamelblokjes. Doe het beslag in een cakevorm. Mix vervolgens 20 gram boter met de kruimeldeegmix en 1 eetlepel water tot een kruimelig geheel. Verdeel dit over het beslag in de cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 75 minuten in de voorverwarmde oven. Check wel of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Als de prikker er schoon uit komt is de cake gaar, anders moet de cake nog even langer. Laat de appelkruimelcake goed afkoelen. Eet smakelijk!

0
(93 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top