Nasi Keboeli met Speklapjes in Balinese Saus

Nasi Keboeli met Speklapjes in Balinese Saus

Nasi Keboeli met Speklapjes in Balinese Saus
Vandaag heeft Britt nasi keboeli met speklapjes in Balinese saus gemaakt. Zo lekker!

Nasi Keboeli
Aantal personen: 4

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 ei, 1 eetlepel ketjap manis,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Roer 1 geklutst ei door de afgekoelde rijst. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en bak tot de kruiden goed ruiken. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Voeg de afgekoelde rijst toe. Roerbak op hoog vuur tot de nasi goed warm is. Voeg eventueel naar smaak nog 1 eetlepel ketjap manis toe.

Speklapjes in Balinese saus
Ingrediënten: 600 gram speklappen, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, 100 ml ketjap manis, flinke scheut citroensap, 1 teentje knoflook, zout, peper, 100 ml azijn, 200 ml tomatenketchup, 100 gram donkere basterdsuiker, 100 ml chilisaus, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal,

Snijd 600 gram speklappen in reepjes. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, een flinke scheut citroensap, 1 fijngehakte teentje knoflook, ketoembar en Chinese vijfkruidenpoeder. Marineer hierin de speklapjes. Laat de speklapjes een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de gemarineerde speklapreepjes even in een hete koekenpan tot het gaar is.

Meng voor de saus 100 ml azijn, 200 ml tomatenketchup, 100 gram donkere basterdsuiker, 100 ml chilisaus en 1 uitgeperst teentje knoflook door elkaar. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de net gemaakte zoetzure saus toe. Breng kort aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen. Eet smakelijk!

2
(3.933 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Nasi Keboeli met Speklapjes in Balinese Saus

  1. Ik heb het nagelezen, want het is al weer een tijdje geleden dat ik het heb gemaakt. Volgens mij heb ik de oven voorverwarmd om de speklapjes warm te houden terwijl ik de saus heb gemaakt. Dat lijkt me het meest logisch. Ik pas het gelijk even aan in de tekst. Dank je wel.

   Groetjes Anja

 1. Ik heb de Nasi gemaakt, maar vond de kaneel overheersend.
  Er staat geen verhouding omschreven.
  Ik heb van alle kruiden een tl gebruikt.

  Met warme groet,
  Hendrik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top