Nasi Keboeli met Balinese Gehaktballetjes

Nasi Keboeli met Balinese Gehaktballetjes

Nasi Keboeli met Balinese Gehaktballetjes
Indonesisch eten, yummie. Via Instagram kwam ik bij Delta’s Delight terecht van Suzanne. Zij had daar een recept voor Bali Balletjes staan en dat leek me zo lekker, dan wil ik wel proberen . Dus klik even door op de link hierboven om naar haar recept te gaan (en mooie roodfoto’s ervan). Ook heb ik het recept weer net even anders gemaakt, zo bak ik bijvoorbeeld altijd mijn gehaktballetjes in de oven, om ze beter rondom bruin te hebben en dat is juist zo leuk dat iedereen net iets anders met een recept doet.

Nasi Keboeli
Aantal personen: 4

Ingrediƫnten: 300 gram rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, djinten, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 ei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teentjes knoflook, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 1 in ringen gesneden prei tot de ui zacht is. Voeg de rijst toe en roer goed door. Voeg de kruiden (djinten, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe en warm het geheel goed door. Bak 1 geklutst ei in hete boter tot gaat stollen. Roer dit door de rijst.

Balinese Gehaktballetjes
Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 2 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel gefruite uitjes, 2 theelepels gedroogde peterselie, 3 theelepels uienpoeder, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel selderijzout, 1 theelepel suiker, 1 theelepel peper, 100 ml azijn, 200 ml tomatenketchup, 100 gram donkere basterdsuiker, 100 ml chilisaus, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met 2 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel gefruite uitjes, 2 theelepels gedroogde peterselie, 3 eetlepels uienpoeder, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel selderijzout, 1 theelepel suiker en 1 theelepel peper. Maak hier kleine gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng voor de saus 100 ml azijn, 200 ml tomatenketchup, 100 gram donkere basterdsuiker, 100 ml chilisaus en 1 uitgeperst teentje knoflook door elkaar. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de net gemaakte zoetzure saus toe. Breng kort aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de gehaktballetjes met de saus en de nasi keboeli. Eet smakelijk!

(302 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top