Kip Tikka Masala en Papadums

Kip

Kip Tikka Masala en Papadums

Kip Tikka Masala met Papadums
Als je zelf Kip Tikka Masala wilt maken kijk dan even bij Kip Tikka Masala van Aziatische Ingrediënten van Robin. Wat kan zij lekker koken, maar dat wist ik al want ik heb ooit samen met haar tijdens een kookworkshop een Thaise soep gekookt en dan niet helemaal volgens het recept. Kip Tikka Masala had ik al wel eens eerder helemaal zelf gemaakt, maar dan met andere kruiden onder andere kardemom en kaneel. Wel altijd garam masala. Aan het recept van Robin heb ik me ook niet helemaal gehouden, want echt rode paprika poeder had ik bijvoorbeeld niet, cayennepeper bleek chilipoeder te zijn in mijn keukenkastje (kwestie van niet goed kijken) en verse gember werd gemberpoeder. Als ik dat wel allemaal had was het vast nog lekkerder geweest en het was nu al lekker. Kortom klik even op het linkje bovenin!

Ingrediënten: 3 flinke kipfilets, 2 theelepels zout, 3 eetlepels citroensap, 1 1/2 theelepel gemberpoeder, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels ketoembar, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, 6 eetlepels kookroom, 1 theelepel garam masala, 1 flinke ui, 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kurkuma, 1 1/2 theelepel chilipoeder, 4 theelepels paprikapoeder, 5 eetlepels Griekse yoghurt, 300 gram tomaten, 300 ml kippenbouillon, 1 theelepel garam masala,

Aantal personen: 4

Snijd 3 kipfilets in blokjes en doe in een schaal die je kan afsluiten. Meng de kipfilet met 2 theelepels zout en 3 eetlepels citroensap. Sluit de schaal af en zet 20 minuten in de koelkast. Voeg vervolgens 1 1/2 theelepel gemberpoeder, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 theelepels ketoembar, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel chilipoeder, 6 eetlepels kookroom en 1 theelepel garam masala toe aan de kipfilet. Meng goed en zet de weer afgesloten kom voor 6 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. doe de kipfilet in een ovenschaal en zet de kipfilet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Bak 1 flinke, in ringen gesneden ui in hete olie in 10 minuten goudbruin. Voeg 1 theelepel gemberpoeder, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel kurkuma, 1 1/2 theelepel chilipoeder en 4 theelepels paprikapoeder. Bak de kruiden even mee. Voeg vervolgens lepel voor lepel 5 eetlepel Griekse yoghurt toe. Warm even mee. Voeg daarna 300 gram in blokjes gesneden tomaat toe samen met 300 ml kippenbouillon. Breng even aan de kook en laat dan 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de gegrilde kipfilet en nog 1 theelepel garam masala. Warm even door. Lekker met naanbrood of rijst. Eet smakelijk!

papadum
O ja, vooraf hadden we nog papadums, die we even in de magnetron warm maakten. Dat is echt een grappig gezicht. Je kan het ook frituren, maar goed we hebben geen frituurpan en wel een magnetron. Erbij mangochutney en een saus van Griekse yoghurt, dille en honing.

0
(136 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top