Tonkatsu met Korokke

Tonkatsu met Korokke

Tonkatsu met Korokke
Klint exotisch hè, tonkatsu met korokke. Het is eigenlijk een gepaneerd en gefrituurd varkensfiletlapje en aardappelkroketjes met gehakt en ui op Japanse wijze. Na het lezen van het Japanse kookboek Recepten uit Tokyo moest ik dit gewoon maken omdat het wat anders is dan sushi. tonkatsusaus kan je overigens kopen bij de toko, alleen ik kon het niet vinden bij de toko bij mij in de buurt, maar die is meer gericht op de Indonesische keuken.

Tonkatsu
Ingrediënten: 2 filetlapjes, bloem, ei, panko (Japans paneermeel),

Haal 2 filetlapjes door de bloem, vervolgens door een geklutst ei en daarna door de panko. Frituur de filetlapjes 3 minuten aan beide zijden in hete olie.

Tonkatsusaus
Ingrediënten: 3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels worchestersaus, 1 eetlepel oestersaus, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel suiker,

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat het eventjes staan.

Korokke
Ingrediënten: 600 gram vastkokende aardappelen, 1 ui, 150 gram gehakt, 1 eetlepel mini (zoete Japanse wijn), 1 theelepel sojasaus, zout, peper, bloem, ei, panko,

Aantal: 11

Kook 600 gram aardappelen gaar. Terwijl de aardappelen koken bak 1 gesnipperde ui tot de ui glazig is. Voeg 150 gram gehakt toe en bak tot het gehakt bruin en rul is. Voeg 1 eetlepel mirin en 1 theelepel sojasaus toe. Meng het gehakt met de aardappelen. Stamp de aardappelen grof (het hoeft geen puree te worden). Laat het iets afkoelen. Maak vervolgens schijven van het geheel. Haal het vervolgens door de bloem, een geklutst ei en de panko. Bak de korokke (aardappelkroketjes) in een paar minuten bruin in hete olie. Eet smakelijk!

0
(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top