Kohinoor of India in Arnhem

Kohinoor of India in Arnhem

Kohinoor of India in Arnhem Papadum
Vandaag zijn we naar Arnhem geweest, Britt had nieuwe schoenen nodig en in Arnhem is ze geslaagd. Natuurlijk ook nog wat Nespresso ingeslagen nu we er toch waren. Na het shoppen zijn we Indiaas gaan eten. Britt wilde dat graag eens proberen en Michel had het ook eigenlijk nog nooit gegeten. Zelf kende ik het al wel. We zijn gaan eten bij Kohinoor of India. Eerst kregen we papadums met verschillende sauzen op tafel (lekker, die mangochutney).

Kohinoor of India in Arnhem Shabji Platter
Daarna de voorgerechten. Britt en ik kozen beide voor de Shabi Platter. Dit was een selectie uit de vegetarische gerechten. Op onze bordjes lagen de onjion bhaji (gebakken balletjes ui met peper, erwtenmeel, ei en Indiase kruiden), mushroom tikka (gemarineerde champignons uit de Tandoori kleioven) en Indiaase kaas.

Kohinoor of India in Arnhem boti kabab
Michel koos voor een starter van vlees en nam de Boti Kabab, een traditioneel Indiaas gerecht van lamsvlees, extra pittig van smaak. Dat klopte inderdaad wel, dat pittige.

Kohinoor of India in Arnhem Marco Polo curry met kip
Als hoofdgerecht kozen we alledrie een curry, maar wel allemaal een andere en natuurlijk hebben we van elkaar geproefd. Ik koos de Marco Polo met kip: een combinatie van de tandoori kleioven en een zoete curry. Het aroma dankt dit gerecht aan kardemom, kaneel, gemalen vruchten, noten en garam massala.

Kohinoor of India in Arnhem malai met lam
Michel koos de Malai curry met lam: een combinatie van de tandoori kleioven en een zoete curry. Gemaakt met een zacht roomsaus met cashewnoten, kokos en amandelen.

Kohinoor of India in Arnhem tikka patia met gemengde groenten
Britt ging voor de Tikka Patia met gemengde groenten: een combinatie van de tandoori kleioven en een medium pittige curry, zoetzuur van smaak met kokos en citroensap. Kortom drie heel verschillende curries. Alle drie hebben we heerlijk gegeten en zo hebben we weer eens een andere keuken geproefd.

Kohinoor of India
Oude Oeverstraat 7
6811 JX Arnhem

0
(102 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top