Risotto met Ham en Doperwten

Risotto met Ham en Doperwten

Risotto met Ham en Doperwten
Voor mijn vakantie ben ik bij de Culiperslunch geweest. In de enorme goodiebag zat een Portugese ham. Deze gebruikte ik vandaag in de risotto. Risotto vind ik echt zo’n gerecht voor een extra vrije dag waarop heerlijk het zonnetje schijnt (en het ook nog eens Koningsdag is).

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram Portugese ham, 1/2 pak risotto rijst, 1 liter kippenbouillon, 150 gram doperwten, beetje geraspte kaas, basilicum,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 150 gram in blokjes gesneden Portugese ham toe. Bak even mee. Voeg daarna 1/2 pak risotto rijst toe. Roer even door. Voeg vervolgens geleidelijk steeds wat kippenbouillon toe. Roer steeds goed door. Voeg op de helft van de tijd 150 gram diepvriesdoperwten mee en warm de doperwten met de risotto zo goed door. Voeg als de risotto rijst gaar is wat geraspte kaas door de risotto. Laat de kaas smelten. Strooi er op je bord wat fijngehakte basilicum over. Eet smakelijk!

0
(87 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top