Stoofvlees

Stoofvlees

stoofvlees
Nadat we thuis zijn gekomen uit Texel zijn we echt comfort food aan het eten. Zo wilde ik zaterdag al lasagne eten en vandaag had Michel zin in stoofvlees. Nou het was in ieder geval weer erg lekker!

Ingrediënten: 3 rundvleeslapjes, zout, peper, 2 uien, 2 tenen knoflook, kruidnagelpoeder, 1 eetlepel bloem, 500 ml bouillon, 500 ml water, 2 laurierblaadjes, 1 boterham, mosterd,

Aantal personen: 3

Bestrooi 3 rundvleeslapjes met zout en peper. Bak de lapjes één voor één in hete boter met olie bruin. Haal het uit de pan en houdt het vlees apart. Bak in het achtergebleven vet 2 gesneden uien met 2 fijngehakte tenen knoflook en wat kruidnagelpoeder naar smaak. Bak tot de ui zacht is. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak de bloem kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 500 ml bouillon toe. Doe het vlees weer terug in de pan. Voeg eventueel meer water toe. Doe 2 laurierblaadjes toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur wat lager en doe de deksel op de pan. Laat 2 1/2 uur zachtjes pruttelen. Smeer een boterham met mosterd. Doe de boterham bij het vlees. Haal de deksel nu van de pan. Laat nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Eet smakelijk.

0
(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top