Wambinge in De Koog

Wambinge in De Koog

Wambinge in De Koog
Eindelijk gaan we dan ook ‘s avonds een keer uit eten. We gingen niet ver, we zijn gaan eten bij restaurant Wambinge wat hoort bij Hotel Greenside en laat dat restaurant nu net aan de rand van het vakantiepark zitten. Van collega’s had ik al gehoord dat het hier en lekker rustig was en vooral dat je er ook lekker kon eten. Het Proef en Ervaar de Lente menu zag er veel belovend uit.

Wambinge in De Koog amuse knolselderij
Maar eerst starten we met broodjes met een paprika smeersel, boter en olijven. Daarna kregen we een frietje van knolselderij met een stukje Texels gedroogde worst op een bedje van abrikoos?… uhm dat weet ik niet meer, het was in ieder geval wel lekker.

Wambinge in De Koog makreel
Ik zelf besloot eens anders dan anders te doen en bestelde vooraf de makreel: koud gerookte makreel met een bitterbal van makreel en piccalilly van bloemkool.

Wambinge in De Koog pastrami
Michel ging safer en koos voor de pastrami: op eikenhout gerookte pastrami van runderlende afkomstig van de Hoge Berg met pesto van basilicum van de Novalishoeve.

Wambinge in De Koog gebakken lamsfilet
Beide kozen we voor de Gebakken lamsfilet in kruidenkorst en gestoofde lamsschenkel van vakslager Peter Haker uit Oudeschild met een krachtige lamsjus.

Wambinge in De Koog lamsschenkel
De lamsschenkel met lamsjus werd in een apart schaaltje geserveerd.

Wambinge in De Koog ervaringsijs
Het dessert was een pure en witte chocolademousse met ervaringijs van ijsboerderij Labora. De witte chocolademousse had ook een vleug basilicum. Het ervaringijs was een bolletje ijs gemaakt van de Texelse likeur de Ervaring, een karamel-sinaasappel likeur.

Beide hebben we heerlijk gegeten bij Wambinge. Leuk dat je zo van alle lokale producten kan proeven!

Restaurant Wambinge
Stappeland 6
1796 BS De Koog

0
(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top