Havermoutkoekjes met Chocolade en Walnoten

Havermoutkoekjes met Chocolade en Walnoten

Havermoutkoekjes met Chocolade en Walnoten

Eigenlijk had ik tijdens het boodschappen iets willen kopen voor het ontbijt. Alleen vond ik niets lekkers en iets wat snel klaar is ‘s ochtends voor het ontbijt. Ach dan maar met alles wat we in huis hebben weer havermoutkoekjes maken. Het is eigenlijk zo klaar!

Ingredi├źnten: 70 gram roomboter, 50 gram basterdsuiker, 1 ei, 100 gram havermout, 90 gram bloem, zout, 75 gram extra pure chocolade, walnoten,

Aantal koekjes: 8

Verwarm de oven voor op 190 graden. Mix 70 gram roomboter met 50 gram basterdsuiker en 1 ei tot een smeuïg geheel. Voeg 100 gram havermout, 90 gram bloem en een snufje zout toe. Mix even kort op de langzame stand van de mixer. Voeg 75 gram fijngehakte extra pure chocolade en wat fijngehakte walnoten toe (hoeveelheid naar eigen inzicht). Kneed vervolgens het deeg met de hand tot het een bal wordt. Verdeel het deeg in 8 stukjes. Leg deze balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk de deegballetjes plat. Zet de bakplaat ongeveer 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Smul ze!

0
(145 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top