Broodje Bapao

Broodje Bapao

Broodje Bapao

Dit leek me zo leuk om eens te maken. Nu met tweede Paasdag heb ik het dan ook gemaakt. Gewoon in zo’n bamboestoommandje boven een grote pan met kokend water.

Ingrediënten: 425 gram bloem, 1 zakje droge gist (7 gram), 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout, 250 ml lauwwarm water, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, gemberpoeder, 1 kipfilet, 1/2 rode paprika, 125 gram champignons, 2 bosuien, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel limoensap, 1 theelepel sesamolie,

Aantal broodjes: 8

Maak een deeg van 425 gram bloem met 1 zakje droge gist, 1 theelepel suiker, 1 theelepel zout en 250 ml lauwwarm water. Kneed tot een deeg dat niet meer aan je handen plakt. Laat het deeg ongeveer 30 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, nootmuskaat kruidnagelpoeder en gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1/2 in kleine blokjes gesneden rode paprika toe, bak even mee. Voeg daarna de in plakjes gesneden champignons en 2 in ringen gesneden bosui toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg daarna 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel limoensap en 1 theelepel sesamolie toe. Warm al roerend even door. Laat het geheel afkoelen.

Verdeel het deeg vervolgens in 8 stukken. Rol elk stuk uit tot een ronde lap van ongeveer 1 centimeter dik. Leg op het midden een beetje van het kipmengsel. Vouw het deeg goed om het mengsel heen. Leg het broodje met de deegnaad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Doe zo verder met de rest van het deeg. Laat de broodjes vervolgens nog een uur rijzen op een warme plek.

Zet ondertussen een pan met kokend water op. Wanneer het water kookt doe je de broodjes in de stoommand. Zet de stoommand op de pan met kokend water en laat de broodjes zo ongeveer 30 minuten stomen (niet alle broodjes gaan te gelijk in de stoommand). Lekker met chilisaus. Eet smakelijk

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Broodje Bapao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top