Kipfilet Gemarineerd in Cola

Kip

Kipfilet Gemarineerd in Cola

Kipfilet Gemarineerd in Cola

Cola en kip, je hoort het wel vaker dat het een goede combinatie is. Zelfs ik heb al eens met Coca Cola gekookt, kippenboutjes gestoofd in de cola. Na idee uit De Would-Be Chef marineerde ik de kipfilet in de cola en dat bleek weer een super combi te zijn!

Ingrediënten: 3 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 100 ml Coca Cola, scheutje limoensap, 2 kipfilets,

Aantal personen: 2

Maak een marinade van 3 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 100 ml Coca Cola en een scheutje limoensap. Snijd 2 kipfilets in blokjes. Marineer de blokjes kipfilet voor een paar uurtjes in de cola-marinade. Bak de blokjes kipfilet bruin in hete boter.

Erbij maakte ik een snelle nasi. Gekookte, afgekoelde rijst gemengd met een scheutje ketjap manis. 400 gram champignon-roerbakmix gebakken. Rijst erbij gedaan samen met de overgebleven cola-marinade. Dit even goed geroerbakt. Eet smakelijk!

0
(125 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

3 thoughts on “Kipfilet Gemarineerd in Cola

  1. Hoi Anja.

    Hier nog een berichtje van mij. Nou ik heb het gisteren gemaakt. Super lekker! Dit komt bij ons vaker op tafel. Echt heerlijk gegeten. Nogmaals bedankt voor het recept hé.

    Groetjes Ferry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top