Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

Donker en regenachtig weer, geen weer dus om te fietsen of te wandelen. Dan maar bakken! Toevallig zag ik in de Vitaya die ik zaterdag meenam uit België pindakaaskoekjes staan en toevallig had ik alle ingrediënten in huis. Ik heb de ingrediënten wel qua hoeveelheden moeten aanpassen anders werd het echt hele smeuïge koekjes. Ik deed er dus wat meer bloem bij dan in het originele recept en veel minder melk. Beetje raar, mijn koekjes lijken niet zoals ze in het magazine op de foto stonden (maar zijn wel lekker). Andere pindakaas misschien?

Ingrediënten: 25 gram boter, 100 gram pindakaas, 190 gram basterdsuiker (het best donkere), 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 300 gram bloem, snuf zout, scheutje melk,

Aantal koekjes: 17

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Mix 25 gram boter met 100 gram pindakaas tot een smeuïg geheel. Voeg geleidelijk 190 gram basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker toe terwijl je mixt. Voeg daarna 1 ei toe. Mix even. Voeg vervolgens 300 gram bloem en een snuf zout toe. Roer even om. Kneed vervolgens met de hand het deeg. Wanneer het deeg te droog is voeg je een scheutje melk toe. Maak kleine balletjes van het deeg. Leg de balletjes deeg op het bakblik (met bakpapier bekleed), ongeveer 8 per keer. Druk de deegballetjes aan. Zet de bakplaat ongeveer 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de pindakaaskoekjes goed afkoelen!

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top