Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Ingrediënten: 1/2 pak rijst, 2 eetlepels sojasaus, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Roer wanneer de rijst is afgekoeld er 2 eetlepels sojasaus door. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak kort mee. Voeg de rijst toe. Warm het geheel al roerbakkend door. Breng eventueel op smaak met een beetje ketjap manis. Erbij vegasaté. Eet smakelijk!

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top