Havermoutkoekjes met Kersen en Karamel

Havermoutkoekjes met Kersen en Karamel

Havermoutkoekjes met Kersen en Karamel

De havermoutkoekjes van vorige week waren een succes als ontbijt op werkdagen. Tijd om ze dus ook zelf te maken. Ik had alle ingrediënten in huis dus ging snel aan de gang. Ik maakte nu een combinatie met gedroogde kersen en karamel. Ze werden wel wat lichter en wat minder groot dan de vorige keer.

Ingrediënten: 70 gram roomboter, 50 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 ei, 100 gram havermout, 90 gram bloem, zout, gedroogde kersen, karamelstukjes,

Aantal koekjes: 8

Verwarm de oven voor op 190 graden. Mix 70 gram roomboter met 50 gram lichtbruine basterdsuiker en 1 ei tot een smeuïg geheel. Voeg 100 gram havermout, 90 gram bloem en een snufje zout toe. Mix even kort op de langzame stand van de mixer. Voeg fijngehakte gedroogde kersen en karamelstukjes toe (hoeveelheid naar eigen inzicht). Kneed vervolgens het deeg met de hand tot het een bal wordt. Verdeel het deeg in 8 stukjes. Leg deze balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk de deegballetjes plat. Zet de bakplaat ongeveer 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Smul ze!

0
(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top