Havermoutkoekjes met Chocolade en Karamel

Havermoutkoekjes met Chocolade en Karamel

Havermoutkoekjes met Chocolade en Karamel

Van Koopmans kreeg ik een pak Havermoutkoekjes-mix opgestuurd samen met een doosje havermoutkoekjes (die dus al gebakken waren). Die koekjes deden me denken aan de koeken die ik bij de Broodfiets op het Smakkelaarsveld kocht als ik op werkdagen Utrecht Centraal ’s ochtends verliet. Tijd om ze zelf te maken. Ik maak deze koekjes zodat ik ze ’s ochtends als ontbijt kan eten. Mijn variatie is met chocolade en karamel. De karamelstukjes kreeg ik overigens van Mein Cupcake.

Ingredi├źnten: 100 gram boter, 1 pak Koopmans mix voor Havermoutkoekjes, 2 eetlepels melk, 50 gram pure chocolade, 50 gram karamelstukjes,

Aantal koekjes: 8

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix 100 gram boter tot het zacht is. Voeg de mix voor Havermoutkoekjes en 2 eetlepels toe. Mix tot een kruimelig deeg. Voeg 50 gram fijngehakte chocolade en 50 gram karamelstukjes toe. Kneed het deeg tot een grote deeg bol. Verdeel het deeg in achten en vorm er koekjes van. Leg de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Doe de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen. Bewaar de havermoutkoekjes in een koektrommel. Smul ze!

(89 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top