Nasi Istimewa

Nasi Istimewa

Nasi Istimewa
Zo hier ben je wel even mee bezig, dat kan je vast wel zien aan de hele lijst met ingrediënten die hieronder staan. Deze nasi moest ik gewoon ook proberen, het is weer een recept van Kokkie Slomo, wie kent hem niet? Hij maakt de allerlekkerste Indische maaltijden en soms doe ik een poging om het ook te maken. Deze was best wel goed gelukt eigenlijk.

Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 1/2 theelepel tamarindepasta, 1/2 theelepel water, 1/2 theelepel laos, 1 theelepel olie, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 400 gram Chinese groentenmix, 2 eetlepels GoTan ketjap-sesam woksaus, 1 prei, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 1/4 theelepel koenjit, zout, peper, 1 1/2 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1 kippenbouillonblokje, 50 ml kokend water, 3 theelepels basterdsuiker, 80 gram pindakaas, 3 eetlepels water, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel limoensap,

Aantal personen: 4

Kook ‘s ochtends de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen. Snijd 2 kipfilets in blokjes. Meng 1/2 theelepel tamarindepasta, 1/2 theelepel water, 1/2 theelepel laos en 1 theelepel olie. Meng de kipfilet hierdoor. Laat de kipfilet een tijdje marineren.

Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig. Schep het uit de pan en zet het even apart. Haal de taugé uit 400 gram Chinese groentemix. Snijd de rest van de groentemix fijn. Verhit 2 olie in een wok. Roerbak de groente 1 minuut. Voeg 2 eetlepels ketjap-sesam woksaus toe. Roerbak nog een minuut. Schep de groenten op een bord. Roerbak de hete rijst in een wok met hete olie. Voeg na 4 minuten 1 in halve ringen gesneden prei toe. Roerbak nog een paar minuten. Schep dit ook uit de pan.

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 1/4 theelepel koenjit, zout, peper, 1 1/2 theelepel trassi en 2 theelepels sambal. Los ook 1 kippenbouillonblokje op in 50 ml kokend water. Maak een pindasaus van 3 theelepels basterdsuiker, 80 gram pindakaas, 3 eetlepels water, 2 eetlepels ketjap manis en 1 theelepel limoensap. Als je goed roert mengt het uiteindelijk goed.

Bak de boemboe ongeveer 2 minuten in hete olie. Voeg 50 ml kippenbouillon toe. Roer even en voeg dan de blokjes kip toe. Bak mee tot de kipfilet wit is. Voeg vervolgens de pindasaus toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de dobbelsteentjes ontbijtspek, de groente en de gebakken rijst toe. Roerbak tot de nasi droog is (dit kan wel even duren), de rijst mag niet meer aan de houten lepel plakken. Eet smakelijk!

0
(111 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top