Bloemkool in Pindasaus

Bloemkool in Pindasaus

Bloemkool in Pindasaus

Dit recept is geinspireerd van een recept wat in 1982 in het januarinummer van de Tip stond. Het was een ingezonden recept van mevrouw Bierman uit Alkmaar. Door de ketjap, pindakaas en sambal doet het wat Oosters aan stond erbij. Uiteraard heb ik het wat aangepast, worst er bij geruld, meer pindakaas erbij, bloemkool eerst beetgaar koken enz. Kortom het is een totaal ander recept geworden eigenlijk.

Ingrediënten: 1 bloemkooltje, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, paprikapoeder, 2 runderworsten, 3 tomaten, 3 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis, 200 ml water,

Aantal personen: 3

Snijd 1 bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 theelepels sambal en paprikapoeder tot de ui zacht is. Voeg 2 ontvelde runderworstjes toe. Bak tot het worstvlees bruin en rul is. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaat toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 3 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel ketjap manis en 200 ml water toe. Roer tot de pindakaas is gesmolten. Voeg de gekookte bloemkool toe. Warm het geheel nog even door. Eet smakelijk!

0
(529 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Bloemkool in Pindasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top