Hartige Macaroni Taartjes

Hartige Macaroni Taartjes

Hartige Macaroni Taartjes

Bij het bladeren door een jaargang Tip’s (1982) kwam ik een macaronitaart tegen. Ah niet te veel ingrediënten en makkelijk te doen. Beetje aanpassen naar nu dan komt het helemaal goed en dat bleek ook wel.

Ingrediënten: macaroni, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 125 gram champignons, 100 gram rauwe ham, 1 blik super croissantdeeg, 2 eieren, 200 ml kookroom, zout, peper, geraspte kaas,

Aantal hartige taartjes: 6

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg 125 gram in kwarten gesneden champignons en 100 gram in reepjes gesneden rauwe ham toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Bekleed een muffinvorm met het croissantdeeg. Kluts 2 eieren met 200 ml kookroom. Voeg 50 gram geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens het champignon-mengsel en de macaroni toe aan de ei-kookroom. Giet de muffinvormpjes voor. Strooi over de taartjes nog geraspte kaas. Zet de muffinvorm ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(306 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top