Spitskool Ovenschotel met Rookworst en Spekjes

Spitskool Ovenschotel met Rookworst en Spekjes

Spitskool Ovenschotel met Rookworst en Spekjes

Ingrediënten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 theelepels sambal, knoflookpoeder, 300 gram spitskool, 2 eetlepels ketjap manis, 450 gram aardappelpuree, 1/2 rookworst, kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui, 2 theelepels sambal en wat knoflookpoeder tot de ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 300 gram spitskool toe en roerbak de spitskool tot de spitskool zacht is. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 450 gram aardappelpuree en 1/2 in plakjes gesneden rookworst door. Verdeel het spitskoolmengsel over 3 eenpersoons ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal). Leg er een plak kaas over. Zet de ovenschaaltjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(1.255 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top