Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Terwijl wij aan het wandelen waren bij De Sysselt, waren Britt en Tom in onze keuken bezig om een tiramisu te maken. Daar zeg ik zeker geen nee tegen!

Ingrediƫnten: 2 koppen sterke koffie, chocolade hazelnoot likeur, 4 eigeel, 3 eetlepels suiker, 250 ml slagroom, 500 gram mascarpone, lange vingers, cacaopoeder,

Zet 2 sterke koppen koffie (bijvoorbeeld van Nespresso Napoli). Laat de koffie afkoelen in een schaal. Splits 4 eieren en bewaar de eigeel. Klop het eigeel met 3 eetlepels suiker tot het lichtgeel is. Klop 250 ml slagroom lobbig. Meng het eigeel en de slagroom voorzichtig door 500 gram mascarpone. Doe bij de koffie een flinke scheut chocolade hazelnoot likeur. Dip de lange vingers in de koffie (niet te kort want dan blijven ze te hard en niet te lang want dan vallen ze uit elkaar). Bedek de bodem van een ovenschaal met de langsvingers. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers. Doe daarna weer een laagje lange vingers en vervolgens de rest van het mascarpone mengsel. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de tiramisu minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Strooi er als je de tiramisu gaat eten cacaopoeder over. Smul ze!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top