Rijst met Kip Curry en Doperwtjes

Rijst met Kip Curry en Doperwtjes

Rijst met Kip Curry en Doperwtjes

Ingrediƫnten; rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kurkuma, kerriepoeder, gemberpoeder, 1 kipfilet, 1 appel, 1 blik tomaatblokjes, 1 potje doperwten met worteltjes, 200 ml kokosmelk, 1 eetlepel ketjap manis, zout, peper,

Aantal personen: 4

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, kurkuma, kerriepoeder en gemberpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg 1 in blokjes gesneden appel (geschild) toe. Stoof een paar minuten. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 potje doperwten met worteltjes (uitgelekt) en 200 ml kokosmelk toe. Breng kort aan de kook. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis, zout en peper. Laat het vervolgens 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat indikt. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(516 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top