Tartaartjes in Bladerdeeg

Tartaartjes in Bladerdeeg

Tartaartjes in Bladerdeeg dicht
Tartaartjes in Bladerdeeg opengesneden
Van Grutto kreeg ik naast de worstjes waarmee ik een spannend pasta met boerenkool gerecht mee maakte twee tartaartjes opgestuurd. Hier had ik gelijk een recept voor in gedachte: Ingepakte Tartaartjes!

Ingrediƫnten: 2 tartaartjes, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel sambal, 2 bosuien, 125 gram champignons, gedroogde tijm, zout, bladerdeeg (vers op rol), plakjes kaas, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal 2 tartaartjes uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Bak 1 fijngehakt teentje knoflook met 1/2 theelepel sambal, 2 in ringen gesneden bosui, 125 gram fijngesneden champignons en wat gedroogde tijm (naar smaak) tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met wat zout. Laat de champignons afkoelen.

Dep de tartaartjes wat droger met keukenpapier. Leg het bladerdeeg uit. Leg de tartaartjes er op en snijd er ruim om heen (houd de rest van het bladerdeeg apart). Beleg de beide tartaartjes met plakjes kaas. Verdeel vervolgens de champignons er over.

Bedek beide pakketjes met de rest van het bladerdeeg. Druk de randjes goed aan. Knip het bladerdeeg af . Druk met een vork de randjes nog extra goed aan. Snijd een kruis op de boven kant van de pakketjes. Leg de pakketjes in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(256 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top