Uilenkoekjes

Uilenkoekjes

Koekjes

Wat geef je als cadeau aan iemand die alles al heeft? Ik maakte een trommel vol koekjes met een uilenmotief er op want ze is nu eenmaal gek van uilen. Zo kon ik mooi bijna alles gebruiken wat ik van MeinCupcake.de kreeg: de koekjesmix, de deegroller, de koekjesstempel met uil en de bakfolie die je heel veel keer opnieuw kan gebruiken! Kortom een homemade cadeautje.

Ingrediƫnten: 1 ei, 150 gram roomboter, 500 gram koekjesmix,

Aantal koekjes: 22

Kneed 1 ei met 150 gram zachte roomboter en 500 gram koekjes mix. Kneed tot een goede deegbal. Pak het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Druk er met de koekjes-stempel figuren in. Haal met een uitsteekrondje de koekjes uit de deeglap. Leg de koekjes op een met bakpapier (of bakfolie) bekleedde bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes gelijk van de bakplaat af (pas op ze zijn loeiheet). Laat de koekjes afkoelen en doe ze in een leuke trommel! Smul ze!

0
(50 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top