Tjap Tjoy met Rijst

Tjap Tjoy met Rijst

Tjap Tjoy

Ingrediënten: 1 wortel, 1 rode paprika, rijst, 1 kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram champignons, 300 ml kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, gemberpoeder, 1 flinke eetlepel bloem, taugé,

Aantal personen: 4

Snijd 1 wortel en 1 rode paprika in reepjes. Kook de wortel en de paprika een paar minuten in kokend water. Giet af en houdt apart. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 in plakjes gesneden kipfilet in hete boter bruin. Schep uit de pan en houdt apart. Bak vervolgens 1 in ringen gesneden ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de wortel en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna 250 gram champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 300 ml kippenbouillon, 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en een beetje gemberpoeder. Voeg 1 flinke eetlepel bloem toe aan de groenten. Bak kort mee. Voeg vervolgens de saus toe (je hoeft misschien niet alles te gebruiken). Doe de kipfilet terug in de pan samen met taugé (naar eigen inzicht). Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(805 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top