Dag 2 Marley Spoon: Varkenshaas in Mosterdsaus met Pastinaak

Dag 2 Marley Spoon: Varkenshaas in Mosterdsaus met Pastinaak

Marley Spoon: Varkenshaas in Mosterdsaus met Pastinaak

Dag twee met gerechten uit de Marley Spoon box. Deze keer staat het gerecht met de hele lange naam ‘varkenshaas in romige mosterdsaus met pastinaak en appel met daarbij rode aardappels uit de oven’.

Ingrediënten: rode aardappels, olie, tijm, zout, peper, 1 pastinaak, 2 wortels (geen winterwortel), 1 Boskoop appel, 3 eetlepels honing, 2 ‘t Helder varkenshaasjes, 250 ml slagroom, 1 eetlepel mosterd,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in de lengte doormidden. Doe de aardappels in een pan met water. Breng aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken. Giet de aardappels af. Doe de aardappels in een braadslee (aan een kant, de groente komt er nog bij). Sprenkel er wat olie over. Strooi er naar eigen inzicht wat tijm, zout en peper over.

Schil de pastinaak, wortels en appel. Snijd alles in blokjes. Meng het met 3 eetlepels honing, wat tijm, zout en peper. Leg de groenten aan de andere kant van de braadslee. Zet de braadslee ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Bestrooi ondertussen 2 varkenshaasjes met zout en peper. Bak in hete olie of boter bruin. Leg de varkenshaasjes bij de aardappels en groenten in de braadslee (de varkenshaasjes moeten nog 10 minuten meebakken in de oven).

Kook in de pan waarin je de varkenshaas hebt gebakken 250 ml slagroom met de mosterd. Laat de saus indikken.

Hussel nog even de aardappels met de groenten. Serveer de varkenshaas met de aardappels en groenten. Schenk de mosterdroomsaus over de varkenshaas. Eet smakelijk!

0
(469 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top