Dag 1 Marley Spoon: Biefstuk met Ketjap Noodles en Broccoli

Dag 1 Marley Spoon: Biefstuk met Ketjap Noodles en Broccoli

Dag 1 Marley Spoon: Biefstuk met Ketjap Noodles en Broccoli

Net als nog veel meer andere bloggers mocht ik ook Marley Spoon testen. Vanochtend werd mijn Marley Spoon box gebracht met ingrediënten voor de gerechten die ik had gekozen. Gelijk dus aan de slag. De echte naam van dit gerecht is: mooie kogelbiefstuk met Indonesische ketjap manis noedels en broccoli uit de wok. Ik heb niet alle ingrediënten helemaal op gemaakt, zo vond ik de knoflook, gember, chilipeper en koriander iets te veel, dat heb ik dus gewoon zoals ik het normaal zou gebruiken er in gedaan. De ingrediënten die hieronder staan heb ik dan ook echt gebruikt. In ieder geval heeft het gesmaakt.

Ingrediënten: 1 broccoli, 2 Lindenhoff biefstukken, noodles, 1 ui, 1/3 groene chilipeper, 1 flinke teen knoflook, een stukje gember (± 1 cm), zakje ketjap manis, koriander,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de broccoli beetgaar in water met wat zout. Bestrooi 2 biefstukken met zout en peper. Bak de biefstuk in hete olie aan beide zijden in 2 a 3 minuten bruin. Leg het in een oven schaal en zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Schep met een schuimspaan de broccoli uit het water. Laat het water van de broccoli koken en kook hierin de noodles. Bak in de pan van de biefstuk 1 in ringen gesneden ui met 1/3 fijngehakte groene chilipeper, 1 fijngehakte teen knoflook en een schoongemaakte en fijngehakt stukje gember. Bak tot de ui zacht is. Voeg de broccoli samen met het zakje ketjap manis, wat fijngehakte koriander en de noodles toe. Wok even goed. Snijd ondertussen de biefstuk in reepjes. Server de biefstuk met de noodles en broccoli. Eet smakelijk!

0
(156 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top