Indische Hachee

Indische Hachee

Indisch Stoofvlees met Rijst

Ingrediënten: 600 gram magere runderlappen, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 2 uien, 2 theelepels sambal, 250 gram champignons, scheutje azijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 pot doperwten en worteltjes, rijst, glasmie, mini friet,

Aantal personen: 4

Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden runderlappen met zout en peper en wrijf het rundvlees in met 3 fijngehakte teentjes knoflook. Bak het rundvlees bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde uien en 2 theelepels sambal op laag vuur tot de uien zacht en bruin zijn. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn toe. Roer even door. Voeg 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 verkruimelde bouillonblokje, 4 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus toe. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) en 1 bolletje glasmie toe en warm het geheel goed door. Serveer met rijst en mini friet (chips). Eet smakelijk!

0
(372 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top