Bami

Bami

Bami

Van Lee Kum Kee mocht ik een flesje oestersaus proberen. Het merk kende ik niet zo, maar toen ik de flesjes zag viel het kwartje pas. Die flesjes oestersaus had ik wel vaker gehad, waarom ik vond de labels zo leuk, Aziatisch georiënteerd zoals met een Aziatisch tafereel of een panda. In ieder geval waar gebruik je oestersaus nu eigenlijk voor? Vooral als smaakmaker, zoals bijvoorbeeld in deze bami.

Ingrediënten: mie, 1 ui, 1 theelepel sambal, 125 gram hamblokjes, 1 rode paprika, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel Lee Kum Kee oestersaus, 100 gram taugé, gefruite uitjes,

Aantal personen: 2

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak even mee. Voeg vervolgens 125 gram hamblokjes, 100 gram taugé, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel oestersaus toe. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg de mie toe en serveer. Strooi op je bord gefruite uitjes erover. Eet smakelijk!

0
(109 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Bami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top