Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen met Luikse Saus

Uit België had ik voorgebraden Luikse gehaktballen meegenomen, en omdat we vandaag sneller uit Arnhem terug waren dan verwacht heb ik daarmee en met van alles wat ik in de keukenkastjes had staan deze gehaktballen in Luikse saus als lunch gemaakt. Sneetje brood erbij en voilà.

Ingrediënten: 4 Luikse gehaktballen, 2 uien, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop, 200 ml bouillon, rozijnen,

Aantal personen: 2

Snijd de gehaktballen in schijven. Bak de schijven bruin in hete boter. Bak in een andere koekenpan 1 gesnipperde ui tot het een beetje bruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop en 200 ml bouillon toe. Roer op laag vuur tot het de gewenste dikte heeft. Voeg op het laatst wat rozijnen toe. Serveer de gehaktballen met de saus. Eet smakelijk!

(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top