Indisch Pasteitje

Indisch Pasteitje

Indisch Pasteitje

Ingrediënten: 1 streng glasvermicelli, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, peper, 1 kipfilet, 1 potje doperwten met worteltjes, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus, 1 pak bladerdeeg (10 vellen), 1 ei,

Aantal pasteitjes: 10

Maak een paar uur van te voren de vulling van de pastei klaar. Week 1 streng (bolletje) glasvermicelli in kokend water. Bak 1 gesnipperd sjalotje met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar en een beetje peper. Bak tot de sjalot zacht is. Voeg 1 fijngesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg vervolgens 1 potje doperwten met wortels toe. Roer even door. Voeg daarna 1 eetlepel bloem toe. Bak het een minuut mee. Voeg 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel oestersaus en de geweekte glasvermicelli toe. Roer even door. Laat de vulling afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi 10 vellen bladerdeeg. Verdeel de vulling over de vellen bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht. Zorg dat de randen goed dicht zit. Leg de pasteitjes op een bakplaat met bakpapier. Kluts een ei. Bestrijk de pasteitjes met het ei. Zet de Indische pasteitjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(635 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top