Saté Babi

Saté Babi

Saté Babi

Ingrediënten: 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel zout, peper, 2 theelepels sambal, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel basterdsuiker, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 5 eetlepels ketjap manis, 700 gram hamlapjes,

Maak in een blender een boemboe van 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel zout, peper, 2 theelepels sambal, 1 theelepel citroensap en 1 theelepel basterdsuiker.

Bak in hete olie 1 grof gesneden ui met 4 in tweeën gesneden teentjes knoflook (de ui en knoflook moet je er later uithalen). Bak tot de ui zacht is. Voeg de boemboe toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 5 eetlepels ketjap manis toe en warm het geheel goed door. Laat vervolgens de marinade afkoelen. Meng 500 gram in blokjes gesneden hamlapjes met de marinade. Laat zeker een nachtje marineren.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schuif dit onder in de oven (om het vocht op te vangen). Rijg het satévlees aan satéprikkers. Leg het vlees op een rooster. Zet de sateetjes in de voorverwarmde oven. Bak 5 minuten aan één kant, draai om en bak nog eens 5 minuten aan de andere kant.

0
(123 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top