Sajoer Boontjes

Sajoer Boontjes

Sajoer Boontjes

Ingrediënten: 450 gram sperzieboontjes, 60 gram santen, 300 ml kokend water, 1 ui, 1 theelepel trassi, 2 teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel tamarinde pasta, 2 theelepels sambal, 1 theelepel serehpoeder, 2 trostomaten, 1/2 eetlepel basterdsuiker,

Kook 450 gram sperzieboontjes beetgaar in kokend water. Giet af en zet apart. Los 60 gram santen (zo’n kokosblok) op in 300 ml kokend water.

Bak 1 gesnipperde ui met 1 theelepel trassi tot de ui glazig is. Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 1/2 theelepel laos, een beetje zout, 1/2 theelepel tamarinde pasta, 2 theelepels sambal en 1 theelepel serehpoeder toe. Voeg de sperzieboontjes toe en roer even om. Voeg vervolgens 2 ontvelde en in kleine blokjes gesneden trostomaten toe. Roerbak tot de tomaatblokjes helemaal zacht zijn geworden. Voeg daarna de opgeloste santen en 1/2 eetlepel basterdsuiker toe.

Laat het zachtjes koken zodat de saus iets indikt.

0
(849 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top