Nasi Goreng Djawa

Nasi Goreng Djawa

Nasi Goreng Djawa

Ingrediënten: rijst, 400 gram hacheevlees, zout, peper, 1 ui, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels gezeefde tomaat, water, 6 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel trassi, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel basterdsuiker,

Een dag van te voren kook je alvast de rijst en stoof je het hacheevlees.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het helemaal afkoelen en bak het de volgende ochtend in een wok met hete olie nog kort aan. Zet apart.

Bestrooi 400 gram hacheevlees met zout en peper. Bak in een hete wok 1 in ringen gesneden ui met 2 theelepels sambal tot de ui glazig is. Voeg 2 eetlepels gezeefde tomaat toe en bak kort mee. Voeg vervolgens het vlees toe en bak tot het vlees bruin is. Voeg vervolgens een beetje water toe en laat het in een stoofpan een uur of 3 zachtjes sudderen.

Maak een boemboe van 6 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal en 1 theelepel trassi in een keukenmachine. Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek bijna knapperig in een hete wok. Voeg de boemboe toe en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels ketjap manis en 1 theelepel basterdsuiker toe. Roer even door. Voeg vervolgens het hacheevlees toe. Zet het vuur hoger en voeg vervolgens de rijst toe. Bak tot het goed warm is. Eet smakelijk!

0
(403 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top