Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep

Indische Tomatensoep

Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1/2 theelepel laos, zout, peper, 1 eetlepel olie, 1 ui, 1 kipfilet, 2 trostomaten, 450 ml gezeefde tomaat, 1 eetlepel ketjap manis, 1/2 eetlepel basterdsuiker, 750 ml water, 1/2 kippenbouillonblokje, noodles,

Maak een boemboe van 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, 1/2 theelepel laos, zout, peper en 1 eetlepel olie. Bak 1 gesnipperde ui in hete olie tot het glazig is. Voeg de boemboe toe. Bak even kort mee. Voeg 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet toe en bak tot de kipfilet wit is. Voeg 2 ontvelde en in blokjes gesneden trostomaten toe samen met 450 ml gezeefde tomaat, 1 eetlepel ketjap manis en 1/2 eetlepel basterdsuiker. Breng kort aan de kook. Voeg vervolgens 750 ml water, 1/2 verkruimeld blokje kippenbouillon en 1/2 plak verkruimelde noodles toe. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Eet smakelijk!

1
(260 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Indische Tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top