Indische Bami

Indische Bami

Indische Bami

Ingrediënten: 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel tamarinde pasta, 2 eetlepels ketjap manis, 1 kipfilet, 1 pak noodles, 1 blokje kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel trassi, 2 theelepels sambal, 1 theelepel citroensap, 3 eetlepels ketjap manis, 1 prei, 200 gram plakjes ham,

Maak een marinade van 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 eetlepel tamarinde pasta en 2 eetlepels ketjap manis. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat zeker een paar uur staan.

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water waar 1 blokje kippenbouillon en 1 gepeld en geplet teentje knoflook aan is toegevoegd. Giet de noodles af en spoel het direct af met koud water. Houd het apart.

Bak ondertussen 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en houdt het apart. Maak de pan schoon. Voeg olie toe. Bak 1 gesnipperde ui met 4 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel trassi en 2 theelepels sambal toe. Bak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens de gemarineerde kipblokjes, 1 theelepel citroensap en 3 eetlepels ketjap manis toe. Zet het vuur lager en voeg dan de uitgebakken spekjes, 1 in ringen gesneden prei en 200 gram in kleine vierkantjes gesneden plakjes ham toe. Bak even mee. Zet het vuur weer hoger en doe vervolgens beetje bij beetje de eiermie erbij. Blijf goed omscheppen.

0
(1.030 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top